Ikea keuken

Je bent op zoek naar een Ikea keuken? Dan is het goed dat jij er even voor gaat zitten en nagaat hoe het allemaal in zijn werk gaat. Veel mensen geven de voorkeur aan een inductie fornuis en zij zoeken dan ook tevens op kookplaat. Altijd lekker om bijvoorbeeld gedurende de koudere maanden lekkere erwtensoep klaar te kunnen maken. Waar moet je aan denken bij een Ikea keuken? Wat zijn de voordelen en de nadelen? Wij leggen je er alles over uit, dus ga er goed voor zitten en dan kun je rustig beginnen met het ontwerpen van je eigen droomkeuken.

Hoe werkt het? Hoe kun je een keuken samenstellen met de IKEA keukenplanner?

Als je al wat gelezen hebt over de Ikea keuken en je voorkeur gaat hier naar uit, dan is het een volgende stap om na te gaan hoe het werkt. Je wil graag een complete keuken samenstellen maar dat kost ook tijd. Het is namelijk niet zo eenvoudig, je moet over erg veel onderdelen nadenken. Gelukkig kun je aan de hand van een aantal stappen een keuken kiezen en die stappen lichten wij hieronder toe:

  • De eerste stap bestaat uit het opmeten en de inventarisatie. Neem hiervoor echt de tijd want je moet de ruimte echt nauwkeurig opmeten. Dit is namelijk jouw basis en daarbij moet je denken aan de hoogte van de ruimte, en dan bekijk je ook of de ruimte al voldoet aan de voorwaarden. Zijn er al waterleidingen en liggen deze goed? Zijn de benodigde groepen al aanwezig in de stoppenkast of moet daar nog wat aan gebeuren? Schrijf alles op wat je tegenkomt en dan kun je ook foto’s maken om het een en ander nog duidelijker te maken voor jezelf.  
  • Als je dit hebt gedaan dan ga je door naar de tweede stap en dat is het ontwerpen. Je gaat eerst inspiratie op doen en dan kun jij bijvoorbeeld een keukenspecialist inschakelen. Er kan ook een afspraak worden gemaakt bij een IKEA winkel of je kunt telefonisch advies inwinnen bij de klantenservice. Er wordt een afspraak met je ingepland van ruim twee uur en dan kan er een ontwerp worden gemaakt en krijg je ook een goed advies. Neem daarvoor wel de actuele maten en foto’s mee samen met je wensen. Een inductiekookplaat, is dat ook wat voor jou als je naar de Ikea keukens kijkt? Kijk er maar eens goed naar.
  • De derde stap bestaat uit het bestellen en het vervoeren. Eerst moet je tevreden zijn over het ontwerp en over de prijs. Als dat allemaal is geregeld dan kun jij de keuken bestellen. Daarvoor kan er dan bij Ikea gebruik worden gemaakt van de verzamel- en transportservice. De keukens zijn hier zo ontworpen dat jij ze zelf mee naar huis kunt nemen of je kunt alles online bestellen en dan wordt het bij je thuis geleverd. 
  • De laatste stap is het installeren van de keuken. Daarin heb je meerdere opties, je zou namelijk de keuken kunnen laten monteren door een Ikea monteur. Daarbij heb je dan ook de garantie die is afgesproken, ook geldt dat voor je keukenapparatuur. De montagekosten kun je vooraf berekenen en dan weet je ook waar je aan toe bent.  
Ikea keuken kopen

Voordelen Ikea keuken

Je hebt te maken met veel voordelen als je voor de Ikea kiest. Je kunt zelf een ontwerp maken met de Ikea keukenplanner! Zo kun je namelijk zelf online een keuken ontwerpen en daarbij kun je kijken naar bijvoorbeeld de inbouwkeukens en de opties die er zijn. Maar ook de apparatuur kun jij zelf erin plaatsen in je ontwerp en daarbij kun je denken aan een vaatwasser en afzuigkap bijvoorbeeld. Kijk ook goed naar de achterwanden en werkbladen. Door een eigen ontwerp te maken weet jij ook hoe het resultaat er uit komt te zien en of je daar tevreden over bent. Er is veel mogelijk dus ontdek ook de voordelen, zelf ontwerpen, goede hulp en goede prijzen!

Nadelen Ikea keuken

Je vraagt je misschien af of dat er ook nadelen verbonden zijn aan de Ikea keuken. Het kan zijn dat je het lastig vindt om zelf alles te moeten regelen voor de montage. Maar ook daarin kun je de nodige hulp krijgen. Er zijn dan ook niet echt nadelen te noemen als je hier je keuken gaat ontwerpen en laat plaatsen. 

Kwaliteit en duurzaamheid

Bij een keuken zijn er veel items waar je naar moet kijken, zoals de keukenapparatuur, keukenblokken en keukendeuren, maar ook de keukenachterwanden en de werkbladen. Ervaar zelf ook de gemakken en voordelen als jij er voor kiest. Alles is namelijk duurzaam en je hebt garantie op je producten.

IKEA keuken samenstellen

Stel je eigen Ikea keuken samen met de online keukenplanner van IKEA

Met een Ikea keuken kun jij echt alles zelf kiezen, denk daarbij aan de Ikea lampen. Met een goede Ikea lamp ben jij voorzien van goed licht in jouw keuken. Ga daarom op je gemak kijken naar de beste Ikea verlichting en dan heb jij ook dat weer geregeld voor je eigen keuken! Als je er toch aan het shoppen bent kun je ook nog even kijken naar een Ikea matras! Maar eerst maar eens je eigen keuken samenstellen!